Späť na blogy

Aké otázky položiť zamestnávateľovi počas pohovoru.

Blog Img

​Mali ste niekedy po pohovore pocit, že ste nedostali všetky informácie o pozícii? Alebo sa vám otázky, ktoré ste si nepoložili, vybavili až o niekoľko dní neskôr. Nižšie uvádzame, aké otázky by ste mali položiť náborovému pracovníkovi.

Okrem štandardných otázok, ktoré by ste mali klásť, ako sú povinnosti, plat, forma zmluvy atď., existuje niekoľko ďalších otázok, ktoré vám umožnia lepšie spoznať vášho budúceho zamestnávateľa a vašu pozíciu.

Cesta rozvoja na vašej pozícii - je vhodné sa hneď opýtať, ako si zamestnávateľ predstavuje rozvoj na danej pozícii, po akom čase je možné povýšenie, od čoho závisí, aká je štruktúra spoločnosti.

Kvalifikačné predpoklady pre danú pozíciu - opýtajte sa sami seba, či sú vaše zručnosti a skúsenosti dostatočné, prípadne či je niečo, v čom vynikáte alebo na čom musíte popracovať. Tieto informácie vám poskytnú výhodu v ďalších fázach náborového procesu.

Náborový proces - ako vyzerá, kto ho vedie, koľko má fáz, ako dlho trvá, kým sa spoločnosť rozhodne. Budete vedieť, čo môžete očakávať, a prípadné dlhé čakanie na rozhodnutie spoločnosti vás nebude frustrovať.

Čo sa stalo s predchodcom - náborový pracovník nebude vždy schopný odpovedať na túto otázku, ale vždy sa oplatí opýtať sa, možno sa spoločnosť rozširuje a vytvára novú pozíciu, možno predchádzajúca osoba nezvládala povinnosti - to je vždy náznak toho, aké výzvy vás môžu čakať.

Tím - oplatí sa opýtať, či ide o nezávislú pozíciu, alebo či pôjde o tímovú prácu. Koľko ľudí je v možnom tíme, či je v ňom veľká fluktuácia. Stojí za to vedieť, či prichádzate do už vytvoreného tímu, alebo sa vytvára úplne nový tím.