Späť na blogy

Nová práca na diaľku

Blog Img

​​Gratulujeme, máte novú prácu! Odviedli ste skvelú prácu pri náročnom náborovom procese a dátum nástupu do nového zamestnania sa rýchlo blíži. Začínate v novej práci a práve tu sa objavuje ďalší stres spojený s novými povinnosťami a so spoznávaním svojich kolegov „na diaľku“. Navyše, nástup do nového zamestnania počas pandémie spôsobuje ďalšie ťažkosti, najmä ak sa presúvate z práce z domu do ... práce na diaľku, t.j. ďalej z domu, len v prospech iného zamestnávateľa.

Tu sa môžete spoľahnúť na našu pomoc! Naši náboroví pracovníci sú odborníkmi vo svojich oblastiach, majú skúsenosti v odbore a môžu vám poradiť v prípade akýchkoľvek pochybností, ktoré môžete mať pred prvým dňom v novej práci na diaľku. Pozrite sa na 4 tipy, ktoré sme pre vás pripravili a dúfame, že vám pomôžu uvoľniť stres prvý deň vo vašej novej práci.

 1. Pridajte si nových kolegov do svojej siete LinkedIn

Ak sa obávate, že sa v prvý deň práce na diaľku stretnete s novými kolegami, prečo sa s nimi neskontaktovať skôr cez LinkedIn? Počas pracovného pohovoru ste sa pravdepodobne rozprávali s niekoľkými ľuďmi, takže sa ich nebojte osloviť a začať s nimi komunikovať skôr.

2. Usporiadajte si potrebné veci

Je dôležité vedieť, aké veci budete potrebovať na fyzický nástup do novej práce. Poskytnutie správnych nástrojov pre prácu je na strane zamestnávateľa a malo by to byť uvedené, keď prijmete pracovnú ponuku a vyplníte podrobnosti o spolupráci. Napriek tomu stojí za to sa ubezpečiť, či máte vybavenie potrebné v prvý deň vašej novej práce - najmä ak existuje ďalšie vybavenie, ktoré potrebujete a o ktorom musíte informovať svojho zamestnávateľa. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa zariadenia pripravovaného na prvý deň práce, kontaktujte svojho náborového pracovníka alebo nového manažéra.

3. Pripravte si priestor na prácu - domácu kanceláriu

Pri práci na diaľku dbajte na to, aby ste si vytvorili určený pracovný priestor a udržali ho čo najorganizovanejší a najpohodlnejší. Optimalizujte svoju domácu kanceláriu pridaním rastlín a predmetov, ktoré vám prinesú pekné spomienky a spríjemnia vám každodennú prácu, napríklad fotografie alebo váš obľúbený hrnček.

 4. Verte si!

Nervozitu v prvý deň nového zamestnania prežíva každý. Ale istota, že vás vybrali spomedzi všetkých možných kandidátov ukazuje, že váš nový zamestnávateľ vám verí a chce, aby ste boli úspešný. Pocit bezpečia vo vašej novej profesionálnej úlohe sa časom dostaví, ale pamätajte, že NOVINKA nemusí byť strašidelná. Zamerajte sa na to, čo vás na tejto pozícii zaujalo a ak potrebujete pomoc s novou kariérou, nezabudnite, že náboroví pracovníci Cpl sú tu, aby vám pomohli a podporili vás.

V spoločnosti Cpl dbáme predovšetkým na to, aby potreby našich kandidátov zodpovedali organizačnej kultúre spoločnosti klienta. Naši náboroví pracovníci ponúkajú profesionálnu podporu v každej fáze náborového procesu, pričom majú na pamäti pohodlie a pocit bezpečia našich kandidátov. Ak zvažujete zmenu zamestnania, pozrite sa na naše aktuálne ponuky TU a prihláste sa!