Späť na blogy

​3 body, ktoré si skontrolovať pred odoslaním životopisu

Blog Img

Zhromaždiť všetky údaje o našom vzdelaní, pracovných skúsenostiach, záujmoch alebo absolvovaných kurzoch a napísať ich do stručnej podoby životopisu si vyžaduje veľa práce a času. Zároveň je veľmi ľahké urobiť chybu alebo niečo vynechať. Predtým, než sa rozhodnete poslať svoj životopis, venujte mu 10 minút na záverečnú kontrolu. Stojí to za to.

 

1. Pozorne si prečítajte inzerát, o ktorý sa uchádzate

Pozorne si prečítajte pracovný inzerát, o ktorý sa uchádzate a popremýšľajte, ako vyzerajú vaše odborné skúsenosti popísané v životopise, a či sedia s kontextom pracovnej ponuky. Vďaka tomu sa uistíte, že spĺňate požiadavky na túto pozíciu.

 

2. Skontrolujte svoj životopis, či neobsahuje chyby

Ešte raz si dôkladne skontrolujte svoj životopis, či neobsahuje preklepy, pravopisné alebo interpunkčné chyby. Tiež je dobré, aby bolo písmo jednotné (ak je niečo skopírované z iného zdroja) a skontrolujte si formátovanie textu. Je tiež veľmi dôležité mať vaše kontaktné údaje správne. Zdá sa, že tento typ chýb nie je prekážkou, ale opak je pravdou. Ich odstránenie vás predstaví ako spoľahlivého a profesionálneho človeka už od začiatku náboru.

 

3. Skontrolujte názov súboru

Dávajte si pozor na názov súboru CV - vyhnite sa používaniu slova „CV“. Oplatí sa pridať vaše meno a priezvisko, čo náborárom neskôr uľahčí nájdenie vášho životopisu v bludisku iných, napr. "CV_Jan Kowalski". Je tiež vhodné uložiť súbor vo formáte PDF, ktorý vám umožní otvoriť ho na akomkoľvek zariadení - prenosnom počítači, smartfóne atď.

Naši náboroví pracovníci ponúkajú profesionálnu podporu v každej fáze náborového procesu, pričom majú na pamäti pohodlie a pocit bezpečia našich kandidátov. Ak uvažujete o zmene zamestnania, pozrite sa na naše aktuálne ponuky TU a prihláste sa!